Kookstudio Laumen | Kooklessen en Workshops
15734
page-template-default,page,page-id-15734,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Kooklessen en Workshops

U kunt met een zelf samengestelde kookgroep onder onze begeleiding komen koken in onze kookstudio. Het thema kan een thema van een Workshop zijn, het maandmenu wat door ons is samengesteld, of zelfs een speciaal op uw kookgroep afgestemd menu. Bij een kooksessie hoeft u zelf nergens voor te zorgen en betaalt u een vast bedrag per persoon exclusief de drank. Wij ontvangen u op het door u gewenste tijdstip. Onze kok zorgt dat de ingrediënten voor u klaar staan en neemt de receptuur met u door. Als de taken zijn verdeeld gaat u aan de slag waarbij onze kok u handige tips en informatie geeft. Na het koken gaat u samen met de kookgroep lekker van uw gerechten genieten in het restaurant.

Workshop Mediterraans:

Spanje, Frankrijk, Malta, Italie, Griekenland en Turkije al deze landen komen aan bod in een 5-gangenmenu waarbij de combinatie van al die landen helemaal top is.

Seranohamrolletje (Spanje)en gedroogde tomaatjes (Sicilie)) uit de oven.

Spies van falafel met yoghurt-muntsauasje (Midden-Oosten),paprika en tomaat gevuld met rijst en noten (Turkije).

Bouillabaise met aioli (Frankrijk).

Lamsgehakt in venkel met dillesaus (Griekenland),couscous met geitenkaas (Marokko) en geroosterde groente uit de oven (Malta).

Tiramisu (Italie) en kaneelparfait (Tunesie).

Workshop Italiaans:

We starten deze workshop met het maken van allerlei anti pastagerechten, waarna we gaan genieten van zelfgemaakte en versgedraaide pasta met verschllende soorten sauzen.Ook Italiaanse  kipgerechten en een lekkere Italiaanse afsluiter zullen niet ontbreken.

Pizza met mediterrane groente,tomatensaus en zeebaars.

Roomsoep van selderij en gorgonzola en tortelline.

Risotto met champignons en ravioli met langoustines nouilly-pratsaus en balilicumolie.

Kipfilet met tian van courgette en tomaat met mozzarella en gnocchi.

Tuille met tiramisu en koffiesaus.

Proeverij van amuses:

Tijdens deze workshop wordt het een proeverij van het maken en nuttigen van een twaalftal amuses, we maken amuses met vlees, vis-, schaal- schelpdieren en vegetarische amuses. In de asperge tijd kunnen we ook een asperge-amuse workshop geven.

Cherrytomaatje gevuld met hammousse. – Cappuccino van courgette. – Toastje scampi in sesamjasje.

Gefrituurd kwarteleitje met rauwe ham. – Champignonrisotto met gerookte eendenborst. – Garnaaltjes in tomatengelei.

Rozemarijnspies van ossehaas en aardappel. – Tagliatelle met zalm en pesto. – Forelmousse met rucola-olie.

Rollade van varkenshaas met mosterdsabayon. – Krokante mosseltjes met kerriegembersaus. – Bonbon van tonijn met komkommer.

De Griekse keuken:

Denkt u ook nog wel eens terug aan dat heerlijke eten tijdens uw vakantie in Griekenland ?

Knapperige salade van ijsbergsla en artisjok met pistachevinaigrette en in kataifideeg gebakken gamba´s

Romige vis-courgettesoep met grieks brood en tzatziki.

Lamsfilet op een rondelle van courgette, tomaat en feta met ansjovistapenade en pilaf in wijnbladeren.

Hazelnootmousse met gekarmelliseerde amandelen,karamelijs en karamelsaus.

Tapas:

Tijdens deze workshop worden er een elf/twaalftal tapas gemaakt onder het genot van een glas wijn, en word er gezamelijk geproefd en gegeten. U waant zich werkelijk onder de spaanse zon.

Aubergine met kaas. – Flan met courgette en paprika. – Gevulde en gegratineerde champignon.

Bandarilla met garnaal en asperge. – Witlofschuitje met tapenade en gerookte zalm. – Broodbakje met tonijn en geroosterd tomaatje.

Tostada met ham en kwarteleitje. – Rolletje van courgette,becon en olijf. – Gebakkensandwich met gehakt. – In sherry gemarineerde kipspies. – Lamscotelet met kruidenpaneer.

of:

Aardappelomelet. – Gevulde champignons. – Gefrituurde groente. – Knoflookmayonaise.

Zalm met Cabrales. – Visragout op toast. – Garnalen met remescosaus.

Deegflapjes met kip. – Ossehaas met olijvenpasta. – Gehaktballetjes in tomatensaus. – Aardappeltjes met knoflook.

Spaansrijstdessert of Gemarinerde aardbeien (in de zomer).

Streekgerechten van de maasduinen:

Het maasduinengebied heeft ontzettend veel te bieden die in de keuken erg dankbaar in gebruik zijn. Zo wordt er gewerkt met blauwe bessen, verse (geiten) kazen, champignons en asperges. Maar natuurlijk vergeten we ook de vlees – en vissoorten die in deze omgeving gekweekt niet.Een compleet aanbod van alles dat lekker en zo dicht bij huis is.

Tartaar van limburgse asperge met creme fraiche, aspergebavarois met hollandse garnalen en scampi, asperge in kruidenpanko.

Salade met spekjesdressing met een geitenkaashamburgertje uit Veulen.

Geuldalham met groene kruiden, champignonrisotto, doppertjes en tuinboontjes en een saus van Hortog Jan triple.

Mousse van yoghurt met blauwe bessengelei.

Antilliaans koken:

Pompoensoep.

Rode poon met funchi en gebakken okra en creoolse saus.

Gevuld kaasgerecht van kip met rijst en gebakken banaan.

Ananas roomgebak.

Vegetarisch koken: 

Spiesje van mozzarellabitterballetjes met tomaat en basilicum.

Gepocheerd kwarteleitje op aardappelsalade en paprikasiroop.

Groene asperges gerold in krokante aardappel.

Courgettesoep met gorgonzola en ravioli.

Risotto met paddenstoelen, paddenstoellen in krokant filodeeg, bitterbal van paddestoelen in panko en saus van gedroogde paddenstoelen.

Taartje van provencaalse groente en gegrilde courgette met gnocchi, tomaten-basilicumsaus en basilicumolie.

Cocoladetaartje met vanille roomijs.

Wij kunnen in overleg met u een workshop na eigen idee regelen.